Jehněčí ragú zapečené s bramborovou kaší
Ingredience pro 4 osoby:
Jehněčí mleté maso 750g, dvě větší mrkve, jeden menší celer, můžete použít řapíkatý, dvě cibule, jeden stroužek česneku, olivový olej, sůl, pepř černý mletý, kvalitní červené víno 1 dcl, 4 ks čerstvých rajčat, dvě větší lžíce protlaku, 2 dcl zeleninového vývaru, čerstvá bazalka a kudrnka.
Postup:
Takže suroviny už máme a dáme se do vaření…
Mrkev, celer si nakrájíme na kostky, cibulku a česnek na jemno.Zeleninu si orestujeme na oleji, přidáme mleté jehněčí maso a společně to mícháme, až se nám maso pěkně zatáhne. Pak to lehce osolíme a opepříme. Přidáme rajčatový protlak a zamícháme, pak na kostky nakrájená rajčata a podlijeme červeným vínem. Přidáme zeleninový vývar a necháme asi 15 min zredukovat. Zatím si dáme vařit brambory na bramborovou kaši. Kaši připravíme bez mléka a másla, konzistence kaše bude lepší pro zapečení, bude to rychlejší.
Až se nám ragú zredukuje tak ho provoníme čerstvě sekanou bazalkou a kudrnkou, případně ochutíme solí a pepřem. Ragú pak rozdělíme do zapékacích misek, a doplníme bramborovou kaší. Misky pak vložíme do rozpálené trouby na pár minutek, než se nám kaše zapeče do zlatova. No a máme hotovo a můžeme podávat vynikající ragú