ROZVOZ JÍDEL A OBĚDŮ je momentálně z personálních důvodů PŘERUŠEN.

Hledáme nového člena týmu pro rozvozovou službu!
Máte vlastní auto, zodpovědný přístup, chuť spolupracovat na ŽL a získat nový příjem za výhodných podmínek?
Kontaktujte nás pro více informací na 773 922 904 (pan Filip Veselý).

Kuře a´la pepitoria

Ingredience pro 4 osoby:

1 větší kuře, 1 větší cibule, 2 papriky (červená, zelená), 8 rajčátek, 1 lžíce červené mleté papriky (nejlépe španělské), 2 stonky čerstvého tymiánu, 2 stonky čerstvého oregana, špetka soli a pepře, 6 stroužku česneku, 100g strouhanky, 50g kudrnky, 2 dcl olivového oleje, kuřecí vývar 2l.

Postup:

Tento recept je původem ze Španělska, ale proč si nemůžeme taky uvařit, takže…

Kuře si pečlivě očistíme a naporcujeme asi na 8 kousků, nakrájíme si cibulku najemno, papriku na proužky, rajčata na větší kostky a dáme stranou. Naporcované kousky kuřete si zprudka orestujeme ze všech stran na olivovém oleji (kuře se musí zatáhnout, aby se nám po uvaření moc nerozpadlo), orestované kuře vyndáme na talíř a do výpeku přidáme cibulku a mírně orestujeme spolu s čerstvou paprikou, pak přidáme červenou mletou papriku, zamícháme a zalijeme kuřecím vývarem. Přidáme rajčata, bylinky a kuřecí kousky, vše osolíme a opepříme. Na mírném ohni kuře dusíme až do měkka. Až budou kuřecí kousky měkké, vyndáme je a omáčku zahustíme strouhankou zamíchanou s nasekaným česnekem a kudrnkou, mírně povaříme a můžeme servírovat…

Nahoru