Kuře a´la pepitoria
Ingredience pro 4 osoby:
1 větší kuře, 1 větší cibule, 2 papriky (červená, zelená), 8 rajčátek, 1 lžíce červené mleté papriky (nejlépe španělské), 2 stonky čerstvého tymiánu, 2 stonky čerstvého oregana, špetka soli a pepře, 6 stroužku česneku, 100g strouhanky, 50g kudrnky, 2 dcl olivového oleje, kuřecí vývar 2l.
Postup:
Tento recept je původem ze Španělska, ale proč si nemůžeme taky uvařit, takže…
Kuře si pečlivě očistíme a naporcujeme asi na 8 kousků, nakrájíme si cibulku najemno, papriku na proužky, rajčata na větší kostky a dáme stranou. Naporcované kousky kuřete si zprudka orestujeme ze všech stran na olivovém oleji (kuře se musí zatáhnout, aby se nám po uvaření moc nerozpadlo), orestované kuře vyndáme na talíř a do výpeku přidáme cibulku a mírně orestujeme spolu s čerstvou paprikou, pak přidáme červenou mletou papriku, zamícháme a zalijeme kuřecím vývarem. Přidáme rajčata, bylinky a kuřecí kousky, vše osolíme a opepříme. Na mírném ohni kuře dusíme až do měkka. Až budou kuřecí kousky měkké, vyndáme je a omáčku zahustíme strouhankou zamíchanou s nasekaným česnekem a kudrnkou, mírně povaříme a můžeme servírovat…