Rizoto s houbami a kachními prsíčky

Ingredience pro 4 osoby:

Italská kulatozrnná rýže arborio 440g, houby mix 400g, jedna menší cibulka, olivový olej 6cl, máslo120g, smetana 1dcl, sůl, sýr parmezán120g, bílé víno 1dcl, kachní prsíčka 450g(nejlépe francouzská), zeleninový nebo silný houbový vývar 1,8l, čerstvá kudrnka.

Postup:

V kastrolu si na olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibulku, nasekané houby, lehce orestujeme a přidáme rýži arborio, mírně osolíme a  restujeme až bude rýže lesklá, poté zalijeme vývarem. Vaříme pozvolna na mírném plameni a mícháme jen občas, ale případně ještě podléváme vývarem, těsně před koncem přilijeme bílé víno a necháme ještě vařit.

Až bude rýže al dente tak přidáme máslo, smetanu a premezán, zamícháme a sundáme, zvlášť na olivovém oleji si orestujeme na nudličky nakrájené kachní prsíčka (očištěná a zbavená kůže) a přidáme do hotového rizota, před podáváním zamícháme nasekanou kudrnku a posypeme nastrouhaným sýrem parmezán.

Nahoru