Svatomartinské husí hody
Přijďte ve dnech
od 10. do 13. listopadu
na Svatomartinské husí hody!
Čeká na vás Svatomartinské menu, celá pečená husička na objednávku a Svatomartinská vína 2023!
Přijďte si užít výjimečnou podzimní atmosféru do restaurace Trojský vrch!
SVATOMARTINSKÉ MENU
120g DOMÁCÍ HUSÍ PAŠTIKA
husí paštika v jemně zauzené slanině se švestkami a vůní portského vína, opečená cibulová bagetka, brusinky, salát frissé
129,-
150g KACHNÍ JATÝRKA
v červeném víně, cibulovo-jablkové chutney, bramborová placka, cibulové kroužky, listy červené řepy
159,-
HUSÍ KALDOUN
polévka z husích drůbků a kořenové zeleniny, zjemněná smetanou s játrovými knedlíčky
75,-
250g FILÍROVANÉ KACHNÍ PRSO
francouzské kachní prsíčko ve vakuu, demiglacé s chutí švestek a vůní badyánu a skořice, opečené brambůrky grenaille s rozmarýnovým máslem
359,-
420g POMALU PEČENÉ HUSÍ STEHNO
podlévané silnou šťávou z výpeku a jablečného moštu, podávané s červeným a bílým zelím k tomu domácí bramborové, houskové a karlovarské knedlíky, smažená cibulka na sádle
459,-
HUSIČKA NA OBJEDNÁVKU
Zavolejte na 775 223 667 a do druhého dne Vám připravíme
POMALU V KONFITU 12 HODIN PEČENOU SVATOMARTINSKOU HUSU (CCA 4,2Kg)
s červeným a bílým zelím, silnou šťávou z výpeku a jablečného moštu, k tomu domácí karlovarské, bramborové knedlíky a houskové knedlíky
3499,-
SVATOMARTINSKÁ VÍNA ROKU 2023
Bílá vína:
Odrůda: SVATOMARTINSKÝ MÜLLER THURGAU 2023
Vinařství: KRIST
Vína růžová:
Odrůda: SVATOMARTINSKÉ ZWEIGELTREBE ROSÉ 2023
Vinařství: KRIST
Vína červená:
Odrůda: SVATOMARTINSKÝ MODRÝ PORTUGAL 2023
Vinařství: KRIST
Jednotná cena:
1,5 dcl za 65,- / 0,75 l za 320,-
Vinařství: KRIST je mladá, dynamicky se rozvíjející firma, která se specializuje výhradně na výrobu vysoce kvalitních přívlastkových vín pod značkou Milotské víno, v současnosti obhospodařuje cca 40 ha vinic. Vína se vyrábějí metodou řízeného kvašení a následnou jablečno-mléčnou fermentací. Některá vína jsou doškolována v dubových sudech typu barrique.
SVATOMARTINSKÁ VÍNA
jsou první vína nového ročníku. Jedná se o vína svěží a ovocitá, která sice zrála pouhých několik týdnů, ale za tuto dobu už stačila získat svůj osobitý charakter. Vinaři doporučují, aby se mladá vína vypila do Velikonoc, do kdysi uchovávají svou příjemnou svěžest.